fredag den 6. juli 2012

Chilli con Carne

hermed verdens bedste Chilli Con Carne opskrift....

Hjemme hos os er chillien ikke med i retten af hensyn til mand og børn, men tilsæt gerne 1 frisk rød chilli i din egen version. Jeg får altid en chilli salsa som tilbehør så jeg kan peppe min tallerken op!

2 løg
4 fed hvidløg
lidt smagsneutral olie
1,5 spsk stødt spidskommen (nej det smager ikke af kommen og kan ikke undværes i retten!!)
1,5 tsk paprika (eller chilli)
1,5 stang kanel
2 stjerneanis (nej det smager ikke af PASTIS og kan ikke undværes i retten!!)
6 laurbærblade
1 dåse tomat koncentrat
1 kg hakket oksekød
2 dåser flåede tomater
2 dl vand
1,5 spsk sukker
1,5 spsk hvidvinseddike
1 dåse røde kidney bønner
salt og peber

hak løg og hvidløg og steg det i olie til de er bløde. tilsæt krydderier og lauerbærblade og steg videre. tilsæt tomat koncetrat og rør rundt. Kødet tilsættes og steges godt i gennem og tilsidst i med de flåede tomater. Når retten har simret og er rørt godt igennem ca 15 minutter så tilsættes vand med sukker og eddike - rør godt igennem igen. Tilsæt tilsidst bønner (uden vand) og lad retten simre i 30 minutter og smag til med salt og peber........ og ja den smager faktisk bedst dagen efter.

herhjemme serveres Chilli Con Carne med ris og speltbrød, men en grøn salat kunne godt omvende retten til en sommerret taget det danske vejr i betragtning:-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar